top of page
Zien studeren, doet studeren

De leerlingen van het 1ste, 2de en 3de middelbaar studeren in de studiezaal, de leerlingen die ouder zijn mogen in hun kamer studeren.

We vinden het belangrijk dat de leerlingen hun huiswerk leren plannen. Vandaar dat wij veel aandacht schenken aan het gebruik van de studieagenda. Tijdens deze studiemomenten stimuleren wij onze leerlingen om zelfstandig te werken, maar het is uiteraard mogelijk om uitleg te vragen aan een mede-intern... Er zijn ook computers beschikbaar om huistaken te maken.

Smartschool helpt ons om studieresultaten van onze internen goed op te volgen en vlot contact op te nemen met hun leraars, zodat wij samen kunnen werken aan hun welbevinden.

Samen beleef je meer

De 'Koestal' is de ontspanningsruimte voor onze jongeren. Ze hebben er de mogelijkheid om een film/serie te zien in onze filmzaal, met vrienden te spelen op de playstation, muziek te beluisteren/spelen, te pingpongen enz.

Daarnaast is voldoende bewegen ook belangrijk. Daarom bieden wij onze internen elke avond de kans om deel te nemen aan een sportactivteit in de sporthal.

 

We stimuleren de jongeren om bij mooi weer zeker naar buiten te gaan. Ze kunnen enerzijds kiezen uit verschillende sporten (voetbal, basketbal, tennis...), anderzijds kunnen ze ook genieten van een gezellige babbel met andere internen op de bank in de keuveltuin.

Woensdagnamiddag wordt er steeds een activiteit voorzien op het domein: sport en spel, filmnamiddag, gezelschapsspelen... Er worden ook uitstappen gedaan naar de stad, de schaatsbaan, jumpsquare...

Overzicht: hoe verloopt je dag?

uur

07u00

07u35

08u15

15u30

 

​​

16u15

18u00

19u00

20u15

22u00

23u00

opstaan, wassen en aankleden

ontbijt

naar school (bus, fiets...)

naar internaat

vieruurtje + ontspanning

​studie​

avondmaal

studie

ontspanning

1ste, 2de en 3de middelbaar: licht uit​

4de, 5de en 6de middelbaar: licht uit

Op woensdag is de school gedaan omstreeks 12u.

bottom of page